Julbak och adventsmys

Hjärtefrågor En kommentar
Visst är det fantastiskt med jul hörrni? Det börjar klia i mina fingrar när det blir dags för att byta ut lampor mot ljusstakar, ta fram tomtelandet, pynta med julstjärnor, dricka glögg framför brasan, men bäst av allt är ändå att julbaka.
I lördags var det äntligen dags!! Julmusiken väller ut ur stereon, mysbelysning är ordnad och pappas pepparkaksdeg är redo att kavlas ut. Gummor och gubbar. Katter och renar. Älgar och julgranar. Hjärtan och stjärnor. Pepparkakor i alla dess former blev gräddade och fyllde hela huset med juldoft. mmm!
På kvällen var jag och William hembjudna till hans föräldrar på Canneloni och därefter hängde vi med Jimmy och Linda som också känt på julstämmningen och bakat julgodis.
Imorse tändes första ljuset och enligt tradition blev det en adventsfika med pepparkaka och lussebulle.
Nu saknas bara snön för att min julkänsla ska infinna sig helt och hållet.

Glad första advent
/A

Tentaångesten är över

Hjärtefrågor Kommentera
Sådär ja. Nu var hemtentan inne efter 48 timmars slit. En kort resumé av dessa timmar kan se ut såhär:
Måndag 16.00 - Total oförståelse och lite smått panikslagen. Förstår inte frågeformuleringarna som kan betyda ett antal olika saker.
18 samtal senare till sex olika personer - fortfarande lika oförstående.
Måndag 20.00 - Uppgivenheten tar över och jag bestämmer mig för att sova på saken.
Tisdag 07.30 - Vaknar och känner mig coollugn. Det här ska fixas lätt som plätten.
08.00 - Stämmer av läget med Josse. Okej vi förstår (tror vi!) vad uppgifterna handlar om.
14.30 - Har pluggat nonstop och börjar få känslan av att jag har tidsbrist.
(Att tillägga kan vara att Josses och min mobil gått varma de senaste timmarna)
17.00 - Slår ihop min dator, stänger böckerna och lägger ifrån mig pennan. Tack för idag.
Onsdag. Korr. läsning, utskrift och INLÄMNING.

Kvällen firades med en hejdundrans middag á la José con Linnéa och Cissi. Mycket lättad stämning och klingande skratt i den, helt klart, snyggaste lägenhet jag sett!
Ikväll sitter jag barnvakt åt världens finaste Maja. Vi har ätit köttbullar och makaroner (min faster var snäll och skrev ner hur man steker köttbullar ifall att jag inte skulle veta det...hm.), sett på Prinsen av Egypten och rockat loss till både Peter Jöbacks julalbum och Disneylåtar. Nu ligger hon och sover gott i sin säng medan stormen viner här utanför. Själv njuter jag av lugnet med en kopp te och Nytt läge. Inredningsnerven i mig kliar och jag vill ha ett eget hem att få designa och inreda som jag vill ha det. Hur mysigt det än är att bo hemma så är jag ändå tjugo år. Det börjar bli dags att växa upp och flyga ut ur boet. Snart!!


 God natt sverige/ A

Hej och hå

Hjärtefrågor 2 kommentarer
Först av allt grattis mamma och Carl som fyllt år och tack för en mysig fredagskväll.

Jobb, jobb, bio och jobb har denna helg bestått av. Mysigt, men intensivt. Söndagskvällen tillbringade jag hos mina föräldrar och senare på kvällen gick jag och pappa på en långpromenad med Stoffe. Första vintern för hans del, vilket märks tydligt då han inte kan hejda sig så fort snöflingorna ringlar ner på marken. Pappa och jag sparkade upp snö som landade på honom och han blev helt vild av glädje.

Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 16.00 så jag kan få min examensuppgift, skriva klart den för att sen lämna in den om 48 timmar igen. Usch, jag bävar inför de kommande dygnen. BLÄ