Äntligen en läkare som vet vad som är fel på min mage...eller?

Hjärtefrågor En kommentar
Idag bokade jag in en tid på vårdcentralen eftersom jag haft en sån konstig smärta precis underbröstet, över revbenen och även i bröstet. När jag kommer till vårdcentralen blir jag mottagen av en läkare som är i min ålder. Det börjar ju sådär... Väl inne i undersökningsrummet så visar jag vart jag har ont och berättar att smärtan strålar från den plats där bygeln på bh'n går (känns sådär att prata om sådant med en läkare som är i ens egen ålder). Han lyssnar på lungorna och när jag visar att jag är öm över revbenen säger han med en spydig stämma 'Det där är ju inte där bygeln sitter'. 'Nej, men jag har ont där också' får jag fram. Sedan berättar jag även om att jag haft lite magsmärtor, men att det kanske inte har något med varandra att göra. Då säger han att han tror att jag lider av IBS och att det är vanligt för tjejer i min ålder. Jag har liksom lite svårt att ta en läkare, som är helt okej snygg och dessutom inte mer än 25 år, på allvar. Tyvärr så lider jag av den fördomen, men han var ganska duktig på att införliva den. 'IBS innebär stickande smärta i magen och växlande avföring'. Jag försökte säga att det inte är något jag har och försökte hela tiden komma tillbaka till vad han trodde det kunde vara för fel med tanke på smärtan i bröstkorgen. Dock valde han att snöa in sig på den här magsjukdomen vilket ledde till att min irriterade sida tittade fram. Jag berättade om min sjukhushistioria gällande min mage. Om en intensiv och djup smärta som gör att jag tuppar av, måste behandlas med morfin och som ingen hittat någon förklaring till än efter sex år. Men han kunde såklart diagnosera mig direkt, jajjamensan IBS är det. Jag blir så matt!! Jag ville bara veta om min smärta var något att oroa sig för, inte höra en massa teorier om något jag inte ens sökt för. Han hade mage att säga 'du är en sån person som oroar dig för mycket va?'. Klart som tusan att man blir orolig när man känner en obehaglig smärta som gör andningen konstig?! Slutligen säger han 'Du har nog bara en inflamation mellan revbenen, och du, ont i magen brukar jag också ha ibland så det är nog ingen fara'. Stolpskott!
Jag råder alla mina läkarstuderande vänner - tappa aldrig er sociala kompetens och bete er aldrig någonsin spydigt eller nedvärderande åt mot en patient som är orolig för sin hälsa!

/ A

Stockholm - där mitt hjärta är

Hjärtefrågor 2 kommentarer
Jag grips av en sådan där oerhärt stark hemlängtan ibland. Då jag känner för att kasta mig på första bästa buss hem! Inte för att jag inte trivs här, jag älskar mitt Jönköping, men för att hemma finns så mycket av personligt värde.

Farmor

FarfarDexter & Felix


Kusinerna


Elina


Jen, Janne, Camilla


Katti


Jimmy & Linda


Josse


Alfred & Anton


Jossan & Matilda


Diana


Lydia, Ewa, William, Hans


Pappa & Mamma


Carl


Albin & Amanda
Stoffe


Camilla & Maja


William


Familjen


Ni som inte är med, förlåt - jag orkade verkligen inte ladda upp fler bilder. Hur som helst är saknaden efter er alla stor just nu. Därav boostandet i bilder!

/ A

De har gjort det igen!

Hjärtefrågor Kommentera
Fantastiska Glada Hudik-teatern satte guldkant på min lördag. Hur många lingon finns det i världen är, enligt mig, den mest sevärda filmen på riktigt riktigt länge. Skådespelarna är underbara och bjuder på så mycket kärlek och glädje. Handlingen är delvis baserad på Glada Hudik-teaterns uppkomst och var riktigt gripande. Ja, jag fällde en och annan tår, men när jag lämnade biosalongen hade jag ont i käkarna av mitt konstanta leende.
Så jag uppmanar er alla - SE DEN!


/ A