Vem är hon?

Hjärtefrågor 3 kommentarer
Vem var jag här? Vad tänkte jag och vad kände jag? Vad fick mig att känna att hela världen låg vid mina fötter och att inget kunde slå ner mig? Vad fick mig att vara hon?
/ A

En tragedi

Hjärtefrågor Kommentera
Efter en fantastisk vecka på Östersjön, vaggandes fram i en stor lyxkryssare, möts vi av den ofattbara händelsen som drabbat Norge. Plötsligt hugger det till i magen och verkligheten kommer ifatt en med en stormvind. Jag sörjer med landet och skänker en massa tankar och böner till de vars nära och kära aldrig mer kommer hem. Mitt i all misär och frågor om människans ondska och hat, inser jag att liknande saker sker dagligen i länder runtom i världen. Med det menar jag absolut inte att vi ska bry oss mindre om Norge, utan snarare bry oss mer om allt. Underbaraclara skrev det så bra i ett inlägg som nyligen publicerats här.
Igår deltog jag i en tyst minut för vårt grannland, men det känns inte tillräckligt. Sådana här tysta minuter ska inte behöva hållas. De ska inte vara tysta och påminna om de som gått förlorade. De ska vara sprudlande och fyllda med energiska ungdomar som brinner för något. Människor fyllda av liv.
Som ett ögonvittne så fint uttryckte det: Om en man kan visa såhär mycket hat, tänk då hur mycket kärlek vi kan visa./ A

Harry Potter

Hjärtefrågor Kommentera

Så var dagen här. Dagen då jag skulle säga farväl, tack och hej till min älskade Harry. Dagen då upplösningen skulle nå sitt klimax för att sedan lämna mig med en bitterljuv känsla. William och jag, tillsammans med hundratals andra, intog salong 1 på sergelbion. Det kryllade av Harry Potters då folk var utklädda mer eller mindre. Under filmen ljöd salongen av jubel och applåder, medan en och annan stackare satt och snyftade genom halva filmen. Den var magisk. Fullkomligt magisk. Jag älskade den, liksom alla andra filmer tidigare, men den här var liksom slutklämmen på en underbar era. Ni som inte sett den, eller skämmes - aldrig sett någon film, gör det pronto! Eftersom karaktärerna är jämngamla med oss sena åttiotalister/tidiga nittiotalister så känns det extra sorgligt att det är över. Men oj vilken film./ A