23

Livet Kommentera

Om tio minuter är jag inte 23 längre utan 24. Mitt tjugotredje år har varit ganska bra faktiskt. Jag får göra det jag brinner för och tycker är med hjälp av min utbildning. Jag har skapat mitt första egna hem och fått bjuda in nyfunna vänner likväl som gamla godingar. Jag har lärt mig att stå upp för mig själv och mina drömmar. Kämpa för sådant jag tycker är viktigt. Jag har lagt en bra värdegrund som jag kan börja bygga på. Mitt tjugotredje år har förberett mig för det som komma skall. Mina förväntningar på livet som tjugofyra är höga. Bring it on!
/ A

En lite bättre torsdag

Livet En kommentar
Copy-kursen är äntligen avslutad och jag drar en lättnande suck och känner att livet, sakta men säkert, börjar rinna genom mina ådror igen. Ådror. Vilket oerhört äckligt ord. En ådra. Usch!
Hur som helst är jag färdig med den kurs som är min kurs. Där jag får göra det jag kan. Eller i alla fall tror att jag kan. Skriva. Det har ju lett till att man får en del press på sig att prestera. På fem veckor skulle jag övertyga min lärare, som är en gammal copywiter, att det här är min dröm, längtan, mål och något jag faktiskt behärksar. Med andra ord ge jantelagen en stor fet smäll i ansiktet. De gånger jag satt mig med med med något av mina fyra skrivuppdrag fick jag idétorka, började kallsvettas och kände att jag inte hade något att få ur mig. En uppgift var att skriva en personlig reflektion om europas lågkonjunktur och hur den påverkat mig på ett personligt plan. Den ni! Helst hade jag velat stäcka fram utdrag ur min gamla blogg så min lärare får se att jag faktiskt kunnat skriva bra. Att jag är sådär sprudlande kreativ när andan faller på. Men det godkänns kanske inte med en fem år gammal blogg när det är nu vi studerar och nu vi ska prestera. Det gick bra i alla fall. Kursen är klar och svaret dimper ner på lådan om cirkus tre veckor. På lådan, undrar ni kanske nu? Jo jag är nämligen på väg hem till mitt älskade hem i vår vackra hufvudstad där mina nära och kära befinner sig. I tre månader ska jag få hänga och klänga på dem och bara sippra i mig kärlek. Vi har nämligen praktik under de kommande tre månaderna med start på måndag. Jag har fått den stora äran att praktisera på Edelman som är en PR-byrå i stockholm. Det ska bli så kul att få se hur det vi läst om, går till i verkligheten.
Förlåt för mitt något röriga och flummiga inlägg. Jag är fruktansvärt seg och sitter på en mörk buss någonstans söder om södertälje. Snart hemma!
Ha en fin torsdag!
/ A

När du skär dig på livets hårda kant

Livets hårda kant Kommentera
då är det sällan något annat än humor som kan få dig att skratta bort det onda.
Igår var jag på ett ultraljud av mitt hjärta. Det gjorde absolut inte ont, men det var ganska obehagligt. Sköterskan tryckte hårt på de ställen som varit ömma och höll på så i nästan en timma. Imorse vaknade jag och hade ont i bröstet. Då hör jag mamma från andra sidan rummet säga:
Men Alma, ditt hjärta blev ju filmstjärna igår och nu tror det bergis att det är lite markvärdigt bara och vill ha din uppmärksamhet.

Ni skulle nog ha behövt varit där och hört den klockrena kommentaren i sitt sammanhang för att förstå det humoristiska i det, men ändå.
När livet ger dig citroner så är det dags att göra lemonad.
Ha en fin lördag!
/ A