Genom svåra stunder

Hjärtefrågor Kommentera
kan jag höra mina föräldrar röst ljuda i huvudet. Jag hör hur de sjunger:
När de stormar, när det stormar, när det stormar runt omkring mig. Han är stark när jag är svag, hjälper mig att ta nya tag. När det stormar, när det stormar, när det stormar runt omkring mig.
När jag var ledsen eller frustrerad som barn kunde den här texten dyka upp inom mig och idag har den vuxit till sig och dess innebörd har ökat i vikt. Det är min tröst. Vissheten om att oavsett hur hårt livet verkar behandla mig. Oavsett hur sårad jag blir, oavsett hur ensam, frusterad och uppgiven jag känner mig så finns det någon annan där för att lyfta mig. Någon som är stark när jag är svag. När jag sitter hemma i Väsby på en lördagkväll och känner mig lite lätt övergiven så vet jag att jag inte är ensam. Det är en så stark känsla som är så varm och liksom lite bubblig. Den håller mig sällskap och den får mig att känna mig älskad. Precis som jag är.
När allt annat rämnar så finns en fast punkt. Det är min tro och utan den vore jag ingenting.

/ A

Gode Gud

Hjärtefrågor Kommentera
nu har jag suckat och stönat, slitit mitt hår, haft smärre sammanbrott, känt frustration och irritation, gått upp tidigt, lagt mig sent och pluggat till kroppen skrikit att det får vara nog. Ändå sitter jag här med känslan av att ovissheten är total. Jag känner att jag inte kan någonting. Så nu Gud, nu lägger jag det här i dina händer. Jag har gjort så gott jag kunnat, nu förlitar jag på dig. Ge mig en styrka och ett lugn imorgon som gör att jag klarar det här. Tack på förhand Gud.
Amen!
/ A