Platsen som inte får nämnas vid namn

Hjärtefrågor Kommentera
Det är sorgligt att man ibland måste skiljas från ställen där man verkligen trivs. En gång hade jag ett jobb där jag trivdes som jag aldrig trvits någonstans innan. Jag älskade doften när man kom in. Hur man på mornarna låste upp jalusin, tände lamporna, låste upp branddörren, satte på Itunes, gick in på kontoret, hängde av sig väskan och kokade en kopp te. Hur man rullade ut de röda mattorna, placerade ut blommorna, öppnade kassan och välkomnade de första kunderna. Vï sålde de roligaste sakerna. Pratade med våra härliga kunder och gjorde det vi var bäst på - gav service till tusen och ständigt med ett leende på läpparna som var så äkta att det kändes in i hjärtat. Vi hade så kul!!! Järngänget tillsammans. Jag saknar allt det där. Jag saknar att se vakterna gå utanför vår butik och heja glatt. Jag saknar alla vändor ner till Vinn för att köpa 'nyttigheter'. Jag saknar produkterna. Jag saknar att se glädjen hos kunderna när man hjälpt dem hitta det de sökt efter. Jag saknar vår pratglada och frispråkiga granne. Jag saknar att förvirrat springa in på Klas Ohlsson för att hitta något man bara hade en siffra på. Jag saknar att banka, gå genom alla de där långa gångarna där de luktade målarfärg för att aldrig veta om bankningsmaskinen skulle funka. Jag saknar att växla pengar och att gå med soporna (till och med!) Jag saknar att gå i den där snabba takten som man bara gjorde på jobbet för att hinna mellan olika platser, iklädd våra otroligt förvånandsvärt sköna jobboutfit. Jag saknar att stå att prata och skratta med tjejerna inne på lagret medan vi slet med alla pallar. Jag saknar att hjälpa till att packa eller ta betalt. Jag saknar att fixa entréväggen, skylta och fronta (uppifrån och ner, raka rader). Jag saknar småsaker som dofterna av olika saker, våra lådor under kassan där det fanns en massa mysigt och att ringa och beställa embalage. Jag blir nästan arg när jag tänker på hur lycklig jag blev av att gå till jobbet och veta att jag möttes av allt det där, men att det bara rycktes ifrån oss i ett vips!

/ A

I'm a sucker for:

Hjärtefrågor En kommentar
Spel Skip-bo, Tp, Med andra ord. BRING THEM ON!

Inredning Kan rita, planera och drömma mig bort i hur många timmar som helst.

Picknicks En sallad, lite saft, en mjuk filt, kubb och fina vänner i det gröna.

Födelsedagar Finns det något roligare än att göra andra människor glada? Och smaska på godsaker med gott samvete!

Dofter Udda tänker kanske en del, men jag förknippar allt till olika dofter. Därför är de livsviktiga för mig. Speciellt de goda!

Resor Enough said

Springa En ganska ny upptäckt för mig, men ack så härlig.

The sims Jag tänker Sims numera. Kan fastna i Sims overkliga värld i timmar. Inte bra, inte bra.

Sol bad och värme Kan bero på att sommaren är här i all sin prakt...

Kärlek Kärlek kärlek och ännu mera kärlek. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag är en hopplöst hopplös romantiker. Jag älskar allt som har med ämnet att göra och därför har jag nu bestämt mig för att tillägna detta inlägg till just kärleken.

Jag såg på Rachel Ray idag (också något jag är en sucker för) där det var ett bröllopsavsnitt. I Harries county, Usa, drog en orkan fram för en tid sen. Massor av bröllopsklara människor blev satta på bar backe och deras bröllopsförberedelser blev bortblåsta, bokstavligt talat. Därför ordnade Rachel ray och hennes team ett massbröllop. 40 förväntansfulla par samlades på en stor rena och det var inte utan förberedelser. Det hela gick i champagne -och vitfärgad inredning/klädsel. Gången fram till 'plattformen' där bord och stolar var uppställda, kantades med björkar och en 'vinterlands'-känsla. Så vackert! Stolarna var klädda i champagnefärgat tyg och hade stora gröna eller lila rosetter på ryggen. När man fick följa planeringen gick min hjärna på högvarv för att försöka lagra så mycket idéer som möjligt. Smart med en blogg där jag kan skriva minnesanteckningar till mig själv va? Sen kommer det som verkligen fick mina tårkanaler att svämma över. Brudarna tar plats och blir sminkade, får håruppsättningen klar och klär på sig sina vackra klänningar som de lyckats behålla trots orkanen. De var så tacksamma och lyckliga. Deras pappor för in dem och man ser hur alla parter blir alldeles rörda, dels av åsynen av tillställningen, men framförallt av åsynen av varandra. Papporna/bröderna lämnar över sina döttrar och cermonin sätter igång. Jag grät och grät och grät och grät. Jag insåg det inte förrens det sved på kinderna. Allt jag kunde känna var att jag också vill uppleva det där någon gång och då ska jag ha den bästa vattenfasta mascaran man kan få tag på.
Någon som känner sig manad att hålla tal eller göra något annat kul på min stora dag? Jag lovar att ni har gott om tid att planera ;)

Kärlek glädje och lycka!
/ A

Back on track (dvs vardagen)

Hjärtefrågor Kommentera
Hemma igen efter en fantastisk vecka på Öland. Det var precis vad jag och William behövde!!
Nu är jag dock hemma i den gråa vardagen som visserligen lyses upp av vänner runtomkring.
Tjejkvällen med Linnéa i måndags var hur bra som helst förutom att 'tjejfilmen' inte var så vidare tjejig...falsk marknadsföring anklagar vi filmbolaget för.
Igår hade jag nöjet att bjuda hem Anna på middag, Ben and Jerrys och en massa massa mord i midsommer. Det är sommar det.
Idag stod det Picknick i det Sköna Gröna tillsammans med Josse och Åsa, i min kalender, vilket det blev till herr åska kom och hälsade på. Vi flydde fältet och flydde rakt in i armarna på Josses lägenhet där det vankades sällskapsspel och glass.
Nu är det ju så att jag är en sucker för sällskapsspel så när jag fick höra om utförsäljning av dessa så kastade jag mig iväg för att köpa, inte mindre än TVÅ, sällskapsspel. Så är ni spelsugna är det bara att komma över, helst om ni är inställda på att förlora!!
Snart ska jag knata iväg till Linda som lovat mig en hejdundrans tjejkväll med nagellack, film, te och matte c ;)

Peace & Love
/ A

Ps. Någon som har ett jobb att erbjuda mig? Tas emot med öppna armar...